Over ROOS & RETHANS

“Mag ik dan nu een boterham met pindakaas?”

Dat waren mijn woorden toen ik als 5-jarig meisje hoorde dat mijn ouders uit elkaar gingen. Ik zette gewoon een joker in en daarmee klaar, punt. en door.

Gelukkig waren daar mijn ouders.

Zij lieten zien
dat ook al waren zìj gescheiden, de verbinding tussen mij en mijn ouders bleef bestaan.

Zij lieten zien
dat de verwachting van mij
dat iets zou blijven bestaan
ons gezin
zoals het vroeger was
enkel voor onnodig leed zou zorgen
en niet voor erkenning

Zij lieten zien
Dat de verbinding er ook kan zijn
Tijdens momenten van pijn

Verbinding is de energie die bestaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, kunnen geven en ontvangen zonder oordeel en steun en kracht ontlenen aan de relatie.

Wanneer je samen bent als gezin, getrouwd bent of niet getrouwd, willen de meeste ouders en kinderen niets liever dan mooie, nieuwe herinneringen maken.

Samen. Als gezin.

Echter loopt dit soms anders dan je voor ogen had.

En wanneer dit anders loopt, kun je als ouders van enorme betekenis zijn voor je kind door als oud-gezin in goede verbinding te blijven, in de eerste plaats voor je kind(eren).

En dat wilden we onze dochter ook geven – laten voelen – toen haar vader en ik helaas uit elkaar gingen.
Ouders blijf je voor altijd samen. Of je nu wilt of niet.
En dat is heel goed gegaan Toen. en gaat zelfs nog beter nu . Los van hoe je bij aanvang na de scheiding naar elkaar kijkt; de partnerrelatie blijft achter, de ouderrelatie blijft.

Toen.

Met Roos en Rethans hebben we voor kinderen van gescheiden ouders een boekje ontwikkeld waarin die verbinding tussen ouders en het kind tastbaar wordt gemaakt.

Zodat het kind mede vanuit dat stukje verbinding vol zelfvertrouwen op kan naar het volgende hoofdstuk in zijn of haar leven.

Door extra toegevoegde elementen krijgen ook de eventuele broers en zussen, beide families en andere geliefde personen een mooie plek in het boek.

Herinneringen worden hierin gebundeld voordat ze zoek raken. Zodat je kind erin kan kijken, lezen en schrijven wanneer daar behoefte aan is. Tijdens de scheiding of jaren later.

Neem herinneringen mee
Naar een mooie, nieuwe tijd
Kijk met een glimlach naar de toekomst
En vol nieuwsgierigheid

Liefs,

Roos en Rethans

Toen cover